De efficiënte-markthypothese is een theorie die ervan uitgaat dat alle informatie in de koersen van de aandelen van bedrijven verwerkt is. Het is dus niet mogelijk om door onderzoek en analyse onder- of overgewaardeerde bedrijven te vinden, waardoor de belegger in staat is om met specifieke keuzes extra rendement te maken. De efficiënte-markthypothese pleit voor een passieve aanpak van beleggen (door middel van het volgen van een index), omdat je zonder voorkennis de markt niet kunt verslaan.


Semmie en de efficiënte-markthypothese

De beleggingsstrategie van Semmie wordt gedreven door de efficiënte-markthypothese. De markt weerspiegelt volgens de hypothese de optimale beleggingsportefeuille op lange termijn. Semmie heeft daarom een passief beleid. Op de middellange termijn kunnen waarderingen van de prijzen afwijken van de lange termijn trends.

Semmie maakt daarom een inschatting van het verwachte rendement en risico en belegt alleen in de categorieën met een goede rendement/risico verhouding. Wil je meer weten over hoe Semmie belegt? Neem dan snel een kijkje in ons beleggingsbeleid.