Met een ESG portefeuille investeer je vooral in bedrijven die hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen: ze scoren hoog op de criteria waarop wordt beoordeeld hoe duurzaam een bedrijf is. Dit zijn de ESG-criteria: Environment, Social en Governance.

In een ESG portefeuille vind je daarom vooral bedrijven terug die het beste voor hebben met het klimaat, mens & maatschappij én een goed bestuur hebben. ESG is gebaseerd op het simpele idee dat bedrijven pas een goed en duurzaam rendement kunnen leveren als ze waarde creëren. Dit kan waarde zijn voor stakeholders zoals de werknemers, de klanten en leveranciers. Maar dit kan ook waardecreatie voor het milieu en de maatschappij zijn. Zolang er maar niet alleen aan de eigenaren van het bedrijf wordt gedacht.


ESG portefeuille en rendement

Bij beleggen draait het natuurlijk om rendement, maar het hoeft niet ten koste van alles te gaan. Beleg je in een ESG portefeuille, dan wegen sociaal rendement en financieel rendement ongeveer net zo zwaar.

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Start nu met Semmie

Meer dan 15.000 beleggers gingen je voor. Open online je beleggingsrekening en start al vanaf €500 met duurzaam beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening Download brochure
Start met beleggen bij Semmie