Euribor staat voor Euro Interbank Offerend Rate. Euribor is de rente waartegen een groot aantal Europese banken elkaar leningen in euro's verstrekken. De hoogte van Euribor heeft invloed op de hoogte van de rente die je krijgt op je spaargeld maar ook op de hoogte van de rente die je betaalt als je geld leent. Het heeft dus ook invloed op de hoogte van de hypotheekrente die je moet betalen.

Er zijn 5 verschillende Euribor tarieven, elk met een eigen looptijd: 1 week, 1 maand, 3 maanden, 6 maanden en 1 jaar. Euribor is ontstaan in 1999, tegelijk met de introductie van de euro. Voor die tijd werd er gebruik gemaakt van een vergelijkbaar systeem: de Aibor.


Wat bepaalt de hoogte van Euribor?

Omdat de Euribor elke dag weer opnieuw wordt vastgesteld verschilt de hoogte van deze rente per dag. De hoogte is afhankelijk van veel verschillende factoren. De belangrijkste factor is de economische situatie in de wereld. Gaat het goed met de economie en is er veel vraag naar leningen, dan wordt lenen duurder. De stijgende vraag naar geld zorgt ervoor dat banken een hoger tarief rekenen als ze geld lenen. Als het economisch minder goed gaat, daalt de vraag en wordt lenen goedkoper.

Beleggen met Semmie

Semmie maakt beleggen makkelijk

Wij regelen het beleggingsgebeuren voor je. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het?

Start nu met beleggen

Je opent in 5 minuten online een rekening. Semmie is dagelijks opzegbaar dus je zit nergens aan vast.

Basic

Vanaf €50

Alles om professioneel te beleggen


  • Duurzame beleggingsportefeuille
  • 0,7% fee per jaar (+0,24% fondskosten)
  • Automatische rebalancing
  • Dividend herinvestering
  • Dagelijks bereikbaar tot 22.00
Nu starten
Meer informatie
Premium

€25.000+

Nog meer service voor minder fee


  • Alle Basic features
  • 0,5% fee per jaar (+0,24% fondskosten)
  • Eigen contactpersoon
Nu starten
Meer informatie
Risicoloos beleggen bestaat niet.
Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Getoonde rendementen in het beeldmateriaal zijn fictief.

© Semmie 2020. Kamer van Koophandel nummer 30226925. Wij zijn te vinden op Generaal Vetterstraat 75C, 1059 BT, Amsterdam.