Fed is de informele benaming van het Federal Reserve System. Dit is de centrale bank van de Verenigde Staten. Je kunt deze bank vergelijken met onze Europese ECB. Wat wel belangrijk is om hierbij te zeggen is dat de Fed geen eigendom is van de staat. De Fed is naar eigen zeggen opgericht om het land een veilig, flexibel en stabiel monetair en financieel systeem te bieden.


Taken van de Fed

De Fed is verantwoordelijk voor de volgende zaken:

  • Het uitvoeren van het monetaire beleid om te zorgen voor maximale werkgelegenheid, stabiele prijzen en om met een gematigde lange rente de Amerikaanse economie te bevorderen.
  • Het bevorderen van de stabiliteit van het Amerikaanse financiële systeem.
  • Het bevorderen van de veiligheid en efficiëntie van het Amerikaanse betalingssysteem.
  • Het beschermen van consumenten en het bevorderen van de ontwikkeling van de Amerikaanse gemeenschap door het actief toezicht houden op ontwikkelingen in de samenleving en op het gebied van economische ontwikkelingen in de markt.

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Start nu met Semmie

Meer dan 15.000 beleggers gingen je voor. Open online je beleggingsrekening en start al vanaf €500 met duurzaam beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening Download brochure
Start met beleggen bij Semmie