Een financiële buffer is een financiële reserve die je kunt gebruiken om meteen onverwachte, grotere en noodzakelijke uitgaven te betalen als ze zich voordoen. Stel je wasmachine gaat onverwachts kapot. Dan is het handig om meteen een vervanging te kunnen regelen. Met een financiële buffer heb je dus altijd geld beschikbaar voor noodgevallen.


Hoe groot moet mijn financiële buffer zijn?

Hoe groot jouw specifieke buffer moet zijn hangt af van een hoop verschillende factoren. Woon je alleen of samen, heb je kinderen of niet en heb je een eigen huis of niet. Gelukkig helpt de Nibud je met een handige rekentool uit de brand. Met de Nibud BufferBerekenaar kun je uitrekenen hoeveel geld jij achter de hand moet houden.

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Getoonde rendementen in het beeldmateriaal zijn fictief.

Investeer in jouw toekomst

Meer dan 15.000 beleggers gingen je voor. Binnen 5 minuten open je een beleggingsrekening en vanaf €500 start je al met beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening
Start met beleggen bij Semmie