FOMO staat voor Fear of Missing Out. Het belangrijkste thema wat FOMO aanwakkert is angst. Angst om buiten de boot te vallen. Angst om iets te missen wat bij anderen tot succes leidt. Dit fenomeen noemen we FOMO.

Het gevoel van FOMO wordt aangewakkerd door het succes van anderen. In het geval van bijvoorbeeld de bitcoin zag, en hoorde, je alleen nog maar de succesverhalen van mensen die miljonair waren geworden met een vroege investering in de digitale cryptomunt. En dat wil jij natuurlijk ook.

De angst om buiten de boot te vallen en iets goeds te missen is een hele natuurlijke reactie van de mens. Mensen laten zich nu eenmaal leiden door hun gevoelens en emoties.


Fear of Missing Out en beleggen

Als het gaat om beleggen is het ook verleidelijk om toe te geven aan onze Fear of Missing Out. Een plotselinge koersexplosie van een bepaald aandeel geeft je toch het gevoel dat je er ook in moet gaan beleggen. Het is succesvol, want het maakt een enorme groei door.

Realiseer je wel dat door deze stijging het aandeel vaak te duur is geworden voor wat het daadwerkelijk waard is en hoogstwaarschijnlijk binnenkort weer een daling zal doormaken. Wil je meer weten over FOMO? Lees dan ons artikel Het gevaar van FOMO.