FOMO staat voor Fear of Missing Out. Het belangrijkste thema wat FOMO aanwakkert is angst. Angst om buiten de boot te vallen. Angst om iets te missen wat bij anderen tot succes leidt. Dit fenomeen noemen we FOMO.

Het gevoel van FOMO wordt aangewakkerd door het succes van anderen. In het geval van bijvoorbeeld de bitcoin zag, en hoorde, je alleen nog maar de succesverhalen van mensen die miljonair waren geworden met een vroege investering in de digitale cryptomunt. En dat wil jij natuurlijk ook.

De angst om buiten de boot te vallen en iets goeds te missen is een hele natuurlijke reactie van de mens. Mensen laten zich nu eenmaal leiden door hun gevoelens en emoties.


Fear of Missing Out en beleggen

Als het gaat om beleggen is het ook verleidelijk om toe te geven aan onze Fear of Missing Out. Een plotselinge koersexplosie van een bepaald aandeel geeft je toch het gevoel dat je er ook in moet gaan beleggen. Het is succesvol, want het maakt een enorme groei door.

Realiseer je wel dat door deze stijging het aandeel vaak te duur is geworden voor wat het daadwerkelijk waard is en hoogstwaarschijnlijk binnenkort weer een daling zal doormaken. Wil je meer weten over FOMO? Lees dan ons artikel Het gevaar van FOMO.

Beleggen met Semmie

Semmie maakt beleggen makkelijk

Wij regelen het beleggingsgebeuren voor je. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het?

Start nu met beleggen

Je opent in 5 minuten online een rekening. Semmie is dagelijks opzegbaar dus je zit nergens aan vast.

Basic

Vanaf €50

Alles om professioneel te beleggen


  • Duurzame beleggingsportefeuille
  • 0,7% fee per jaar (+0,24% fondskosten)
  • Automatische rebalancing
  • Dividend herinvestering
  • Dagelijks bereikbaar tot 22.00
Nu starten
Meer informatie
Premium

€25.000+

Nog meer service voor minder fee


  • Alle Basic features
  • 0,5% fee per jaar (+0,24% fondskosten)
  • Eigen contactpersoon
Nu starten
Meer informatie
Risicoloos beleggen bestaat niet.
Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Getoonde rendementen in het beeldmateriaal zijn fictief.

© Semmie 2020. Kamer van Koophandel nummer 30226925. Wij zijn te vinden op Generaal Vetterstraat 75C, 1059 BT, Amsterdam.