Een frontiermarkt is de benaming van een economie van een ontwikkelingsland dat te klein of riskant is om te worden geclassificeerd als een opkomende markt. Frontiermarkten staan veelal nog aan het begin van hun economische ontwikkeling. Bekende frontiermarkten zijn de economieën van Argentinië, Estland en Nigeria.

De term frontiermarkt is in 1992 werd bedacht door Farida Khambata van de International Finance Corporation. De term wordt vaak gebruikt om de aandelenmarkten van de kleinere en minder toegankelijke, maar nog steeds "investeerbare" landen van de derde wereld te beschrijven.In frontiermarkten wordt doorgaans belegd door beleggers die het risico opzoeken. Ze beleggen in landen waarvan de economie weinig wordt beïnvloed door die van andere landen in de hoop een hoog rendement te behalen op de lange termijn. Dit zorgt er wel voor dat ze een hoog risico lopen. Gaat het minder met de economie dan zullen ze dat snel terugzien in hun beleggingsportefeuille.

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Start nu met Semmie

Meer dan 15.000 beleggers gingen je voor. Open online je beleggingsrekening en start al vanaf €500 met duurzaam beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening Download brochure
Start met beleggen bij Semmie