Een hedge fund is een soort beleggingsfonds wat geld probeert te verdienen ongeacht hoe het gaat met de markt. Waar een standaard beleggingsfonds een index volgt (zijn benchmark), gebruikt een hedge fund meer strategieën om een tot een positief rendement te komen.

Zo kan een hedge fund ook rendement behalen in een dalende markt, door bijvoorbeeld short te gaan. Ook kunnen ze beleggen verschillende beleggingsinstrumenten zoals bijvoorbeeld aandelen, obligaties of bepaalde valuta. Maar de belangrijkste categorie hedge funds zijn de long/short aandelenfondsen.

Een hedge fund staat daarnaast ook onder minder toezicht dan een gewoon beleggingsfonds. De kosten bij een hedge fund zijn vaak relatief hoog en je moet een minimaal bedrag inleggen.

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Getoonde rendementen in het beeldmateriaal zijn fictief.

Investeer in jouw toekomst

Meer dan 15.000 beleggers gingen je voor. Binnen 5 minuten open je een beleggingsrekening en vanaf €500 start je al met beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening
Start met beleggen bij Semmie