HODL is een term die is afgeleid van een verkeerde spelling van "hold". Dit verwijst naar buy and hold strategieën die worden toegepast bij cryptocurrencies zoals bitcoin.


Waar komt de term HODL vandaan?

De term HODL is ontstaan in 2013 met een bericht op een bitcoin-forum. De prijs van bitcoin was gestegen van minder dan $15 in januari 2013 tot een hoogtepunt van meer dan $1.100 begin december 2013.

Nadat de waarde van een bitcoin zakte tot $438, besloot de persoon die deze term (per ongeluk) bedacht zijn bitcoins aan te houden. Achteraf misschien geen slecht idee. Eind 2018 was 1 bitcoin namelijk bijna $20.000 waard!


Hold on for dear life

Onder cryptobeleggers staat de term inmiddels bekend als Hold On for Dear Life, oftewel: aanhouden voor een goed leven. Deze personen geloven dat dipjes of crashes tijdelijk zijn en uiteindelijk de aanhouder wint.

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Getoonde rendementen in het beeldmateriaal zijn fictief.

Investeer in jouw toekomst

Meer dan 25.000 beleggers gingen je voor. Binnen 5 minuten open je een beleggingsrekening en vanaf €500 start je al met beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening
Start met beleggen bij Semmie