HODL is een term die is afgeleid van een verkeerde spelling van "hold". Dit verwijst naar buy and hold strategieën die worden toegepast bij cryptocurrencies zoals bitcoin.


Waar komt de term HODL vandaan?

De term HODL is ontstaan in 2013 met een bericht op een bitcoin-forum. De prijs van bitcoin was gestegen van minder dan $15 in januari 2013 tot een hoogtepunt van meer dan $1.100 begin december 2013.

Nadat de waarde van een bitcoin zakte tot $438, besloot de persoon die deze term (per ongeluk) bedacht zijn bitcoins aan te houden. Achteraf misschien geen slecht idee. Begin 2021 was 1 bitcoin namelijk ongeveer $45.000 waard!


Hold on for dear life

Onder cryptobeleggers staat de term inmiddels bekend als Hold On for Dear Life, oftewel: aanhouden voor een goed leven. Deze personen geloven dat dipjes of crashes tijdelijk zijn en uiteindelijk de aanhouder wint.


HODL en beleggen

Ook het traditionele beleggen is gericht op de lange termijn. Door (periodiek) te beleggen met oog voor de toekomst kan je langzaamaan een mooi rendement opbouwen. Weten hoe we dat bij Semmie aanpakken? Lees dan hier verder!


Ook interessant

Bij Semmie delen we graag onze kennis met je. Bekijk daarom ook eens de pagina's van de volgende wiki-begrippen voor meer informatie over dit onderwerp: