Met een impact portefeuille kies je voor impactbeleggen en beleg je uitsluitend in bedrijven die actief een bijdrage leveren aan een betere wereld of die zich committeren aan het Klimaatakkoord van Parijs.

Het klimaatakkoord van Parijs heeft vooral als doel om de opwarming van de aarde te beteugelen. Bedrijven kunnen hier op verschillende manieren een bijdrage aan leveren:

  • Allereerst kunnen ze hun CO2-uitstoot (drastisch) verminderen of zelfs CO2-neutraal worden.
  • Daarnaast kunnen ze als bedrijf met duurzame oplossingen komen die een directe bijdrage leveren aan het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen. Denk hierbij aan bedrijven die windmolens fabriceren, afvalwater omzetten tot schoon drinkwater of producenten die afval op een duurzame manier verwerken.


Bedrijven die zich committeren aan één (of beide) van bovenstaande punten worden gezien als waardevolle beleggingen voor een impact portefeuille. Impactbeleggen doe je daarom dan ook in een breed scala aan bedrijven. Zo kan windmolenproducent Vestas onderdeel uitmaken van een impact portefeuille, maar ook techbedrijf Apple omdat het heeft toegezegd om in 2030 CO2-neutraal te zijn.

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Start nu met Semmie

Meer dan 15.000 beleggers gingen je voor. Open online je beleggingsrekening en start al vanaf €500 met duurzaam beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening Download brochure
Start met beleggen bij Semmie