Impactbeleggen is gericht op een gezond rendement wat hand in hand gaat met harde, meetbare positieve resultaten voor mens en klimaat. Impactbeleggen gaat een stapje verder dan duurzaam beleggen. Er moeten namelijk meetbare positieve resultaten behaald worden.


Voorbeelden van impactbeleggen

Een voorbeeld van impactbeleggen is beleggen in een microkredietfonds dat ondernemers in ontwikkelingslanden ondersteunt bij het opzetten of uitbouwen van een bedrijf. Maar ook groene obligatiefondsen of microkredietfondsen van ASN en Triodos kunnen we scharen onder de noemer van impactbeleggen.


Redenen om te kiezen voor impactbeleggen

Impactbeleggen wordt steeds populairder. Er zijn dan ook verschillende redenen om te kiezen voor deze vorm van beleggen. Bedrijven kiezen voor deze vorm van beleggen om aan een duurzame ontwikkeling bij te dragen. Ook kunnen bedrijven kiezen voor impactbeleggen om een stabiel financieel rendement te realiseren op de lange termijn. Hierdoor spreiden deze bedrijven de risico's van hun beleggingen.

Als individuele belegger kies je voor deze vorm van beleggen omdat je dan weet dat je inleg een positieve invloed heeft op mens en klimaat.

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Start nu met Semmie

Meer dan 15.000 beleggers gingen je voor. Open online je beleggingsrekening en start al vanaf €500 met duurzaam beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening Download brochure
Start met beleggen bij Semmie