Met indexbeleggen beleg je niet in losse aandelen of obligaties maar in een hele beursindex tegelijk. Je kan dus in één keer beleggen in indices zoals de AEX, de S&P 500 of de Japanse Nikkei. Om daadwerkelijk te beleggen in een index moet je dan een indexfonds of een ETF kopen.


De voordelen van indexbeleggen

Het voordeel van indexbeleggen is dat je belegt met een brede spreiding tegen relatief late kosten. Waar beleggingsfondsen actief beheerd worden door een fondsbeheerder is dat bij indexbeleggen niet het geval. Daardoor zullen de kosten relatief laag zijn. Ook zorgt het voor gemak. Je hoeft als belegger niet zelf opzoek naar de juiste aandelen die je aan moet schaffen. Daarom is indexbeleggen ook populair onder beginnende beleggers.

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Getoonde rendementen in het beeldmateriaal zijn fictief.

Investeer in jouw toekomst

Meer dan 15.000 beleggers gingen je voor. Binnen 5 minuten open je een beleggingsrekening en vanaf €500 start je al met beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening
Start met beleggen bij Semmie