Inkomstenbelasting is de belasting die je over je eigen inkomen betaald. Hoe hoog dit bedrag is hangt af van je inkomen én je vermogen. Elk jaar mogen (moeten) we vanaf 1 maart aangifte doen over onze inkomstenbelasting van het jaar daarvoor. De belastingdienst maakt gebruik van 3 boxen om te bepalen hoeveel iedereen moet betalen.


Box 1

In Box 1 wordt belasting over het inkomen uit werk en woning geheven. De meest voorkomende inkomsten in Box 1 zijn: winst uit loon, onderneming, resultaat uit overige werkzaamheden en inkomsten uit de eigen woning. In deze box betaal je belasting en premies voor volksvoorzieningen zoals de AOW, de Anw en de Wet langdurige zorg.


Box 2

In Box 2 wordt het inkomen uit aanmerkelijk belang belast. Dit is het geval wanneer je bijvoorbeeld meer dan 5% van de aandelen bezit in een vennootschap. Als dit voor jou het geval is dan worden alle inkomsten die je verkrijgt uit deze vennootschap (in de vorm van dividend), belast in Box 2 tegen 25%.


Box 3

In Box 3 wordt het inkomen uit vermogen belast. Voorbeelden van zaken die in Box 3 belast worden zijn spaarrekeningen, het bezit van aandelen of andere beleggingen, of een tweede woning.

Beleggen met Semmie

Semmie maakt beleggen makkelijk

Wij regelen het beleggingsgebeuren voor je. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het?

Start nu met beleggen

Je opent in 5 minuten online een rekening. Semmie is dagelijks opzegbaar dus je zit nergens aan vast.

Basic

Vanaf €50

Alles om professioneel te beleggen


  • Duurzame beleggingsportefeuille
  • 0,7% fee per jaar (+0,24% fondskosten)
  • Automatische rebalancing
  • Dividend herinvestering
  • Dagelijks bereikbaar tot 22.00
Nu starten
Meer informatie
Premium

€25.000+

Nog meer service voor minder fee


  • Alle Basic features
  • 0,5% fee per jaar (+0,24% fondskosten)
  • Eigen contactpersoon
Nu starten
Meer informatie
Risicoloos beleggen bestaat niet.
Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Getoonde rendementen in het beeldmateriaal zijn fictief.

© Semmie 2020. Kamer van Koophandel nummer 30226925. Wij zijn te vinden op Generaal Vetterstraat 75C, 1059 BT, Amsterdam.