De iShares Global Aggregate Bond ESG UCITS ETF is een Exchange Traded Fund (ETF) die belegt in obligaties uit de hele wereld. De ETF is gescreend op ESG-criteria, wat betekent dat alleen obligaties van bedrijven worden opgenomen die voldoen aan bepaalde duurzaamheidsnormen.

De ETF biedt beleggers blootstelling aan een breed scala aan obligaties, waaronder overheidsobligaties, bedrijfsobligaties en hypotheken. De ETF streeft naar een rendement dat vergelijkbaar is met de markt voor obligaties, maar met een lagere blootstelling aan ESG-risico's.

Dit fonds vind je terug in Semmie's Solid portefeuille en Smart portefeuille.


Beleggingsdoel

Het beleggingsdoel van de iShares Global Aggregate Bond ESG UCITS ETF is om beleggers een totaalrendement te bieden, rekening houdend met zowel kapitaal- als inkomstenrendement, dat het rendement weerspiegelt van de Bloomberg MSCI Global Aggregate Sustainable and Green Bond SRI Index.

Deze index bestaat uit wereldwijde obligaties van beleggingskwaliteit die zijn gescreend op ESG-criteria (milieu, maatschappij en governance). Dit betekent dat de ETF alleen belegt in obligaties van bedrijven en overheidsinstellingen die aan bepaalde duurzaamheidsnormen voldoen.

Koersontwikkeling


Duurzaamheid

De ETF streeft ernaar om een portefeuille van obligaties te beleggen die voldoen aan bepaalde duurzaamheidsnormen. Deze normen zijn gebaseerd op de volgende ESG-criteria:

  • Milieu: De obligaties moeten voldoen aan bepaalde milieunormen, zoals het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen.
  • Maatschappij: De obligaties moeten bijdragen aan een betere maatschappij, bijvoorbeeld door te investeren in sociale projecten.
  • Behoorlijk bestuur: De obligaties moeten worden uitgegeven door bedrijven en overheidsinstellingen die goed bestuurd worden.

Overigens maakt de index ook gebruik van analyses van Sustainalytics, een bedrijf dat de duurzaamheid van beursgenoteerde bedrijven beoordeelt op basis van hun prestaties op het gebied van milieu, maatschappij en behoorlijk bestuur. De ETF heeft de op twee-na-hoogste MSCI ESG-Fondsrating (A).


ETF Quickfacts


Fondsaanbieder BlackRock Asset Management
Vestigingsland Ierland
ISIN IE000APK27S2
Fondstype Obligaties
Valuta US Dollar
Benchmark Bloomberg MSCI Global Aggregate Sustainable and Green Bond SRI Index
Dividend uitkerend? Nee


Meer weten over dit fonds? Neem dan een kijkje op de pagina over deze ETF van iShares, de fondsaanbieder.