De iShares MSCI EM IMI ESG Screened UCITS ETF is een Exchange Traded Fund (ETF) die belegt in ruim 2.200 bedrijven uit opkomende markten. Opkomende markten zijn landen die bezig zijn om van ontwikkelingsland uit te groeien naar een economisch ontwikkeld land. Denk hierbij aan landen als China, Taiwan, India, Zuid-Korea, Brazilië.

Dit fonds vind je terug in Semmie's Solid portefeuille en Smart portefeuille.


Beleggingsdoel

Er wordt enkel belegt in bedrijven die voldoen aan de ESG-criteria. De ETF volgt namelijk de prestaties van de MSCI Emerging Markets IMI ESG Screened Index. De index filtert de bedrijven die betrokken zijn bij de productie van (kern)wapens, tabak, kolen, oliezand en civiele vuurwapens eruit. Ook bedrijven die de beginselen van het Global Compact van de Verenigde Naties schenden worden uitgesloten.


Koersontwikkeling


Duurzaamheid

Het fonds belegt wel in bedrijven uit opkomende markten die een positieve bijdrage leveren aan één of meerdere milieu-, sociale- en governance (ESG) factoren. De ETF heeft als doel om beleggers blootstelling te geven aan bedrijven die worden beschouwd als leiders op het gebied van hun ESG-prestaties, terwijl er ook een goed rendement nagestreefd wordt.. Het is een UCITS (Undertakings for Collective Investment in Transferable Securities) compliant ETF. Dat is een hele mond vol, maar het betekent dat het fonds goedgekeurd is voor verkoop in de Europese Unie en andere landen die UCITS-fondsen erkennen.


ETF Quickfacts

Fondsaanbieder BlackRock Asset Management
Vestigingsland Ierland
ISIN IE00BFNM3P36
Fondstype Aandelen
Valuta Euro
Benchmark MSCI EM IMI ESG Screened Index
Dividend uitkerend? Nee


Meer weten over dit fonds? Neem dan een kijkje op de pagina van iShares, de fondsaanbieder.