Duurzaam beleggen in het land van de rijzende zon. Dat is mogelijk middels de iShares MSCI Japan ESG Screened UCITS ETF. Deze ETF volgt de MSCI Japan ESG Screened index en stelt beleggers zodoende in staat om te beleggen in ruim 200 Japanse bedrijven waaronder Sony, Keyence en Hitachi.

Dit fonds vind je terug in Semmie's Solid portefeuille en Smart portefeuille.


Beleggingsdoel

Het fonds streeft ernaar de prestatie van de MSCI Japan ESG Screened Index te volgen die bestaat uit Japanse bedrijven. De index filtert de bedrijven die betrokken zijn bij de productie van (kern)wapens, tabak, kolen, oliezand en civiele vuurwapens eruit. Ook bedrijven die de beginselen van het Global Compact van de Verenigde Naties schenden worden uitgesloten.Koersontwikkeling


Duurzaamheid

De iShares MSCI Japan ESG Screened UCITS ETF is een ETF dat belegt in bedrijven die hoog scoren op milieu-, maatschappij- en governance-criteria (ESG) en die voldoen aan strenge ESG-standaarden. Het fonds selecteert de bedrijven waarin het belegt op basis van verschillende ESG-criteria, zoals hun impact op het milieu, hoe ze omgaan met water, biodiversiteit en mensenrechten. Het fonds belegt niet in bedrijven die betrokken zijn bij controversiële activiteiten, zoals de productie van tabak, controversiële wapens of schendingen van mensenrechten.


ETF Quickfacts

Fondsaanbieder BlackRock Asset Management
Vestigingsland Ierland
ISIN IE00BFNM3L97
Fondstype Aandelen
Valuta US Dollar
Benchmark MSCI Japan ESG Screened Index
Dividend uitkerend? Nee


Meer weten over dit fonds? Neem dan een kijkje op de pagina iShares, de fondsaanbieder.