De iShares Smart City Infrastructure UCITS ETF is een Exchange Traded Fund (ETF) dat belegt in bedrijven die bepalen hoe de steden van morgen worden ontworpen en gebouwd. Deze bedrijven houden hierbij rekening met de impact die ze hebben op de planeet, of dit nou is door het verminderen van uitstoot of het creëren van sociale waarde.

Je kunt hierbij denken aan bedrijven die oplossingen bedenken voor elektrische trams of het gebruik van ‘slimme steden’ om de impact van klimaatverandering te verminderen.

Dit fonds vind je terug in Semmie's Sustainable portefeuille.


Beleggingsdoel

De ETF belegt in bedrijven uit ontwikkelde en opkomende markten die op een duurzame manier diensten en oplossingen leveren voor de ontwikkeling en het beheer van infrastructuur in slimme steden.

Hierdoor krijgen beleggers de mogelijkheid om te profiteren van de toenemende verstedelijking en investeren ze hun geld tegelijkertijd in bedrijven die rekening houden met duurzaamheid bij het ontwerpen en bouwen van de steden van morgen. Het fonds volgt hiervoor de STOXX Global Smart City Infrastructure index.


Koersontwikkeling


Duurzaamheid

De iShares Smart City Infrastructure UCITS ETF hanteert niet een bepaalde duurzame beleggingsdoelstelling, maar promoot wel ecologische en sociale factoren. Bedrijven die inkomsten verdienen uit wapens, tabak, kernenergie, kolen en conventionele olie- en gaswinning worden dan ook uitgesloten van de index.

Overigens maakt de index ook gebruik van analyses van Sustainalytics, een bedrijf dat de duurzaamheid van beursgenoteerde bedrijven beoordeelt op basis van hun prestaties op het gebied van milieu, maatschappij en behoorlijk bestuur. De ETF heeft de op een-na-hoogste MSCI ESG-Fondsrating (AA).


ETF Quickfacts


Fondsaanbieder BlackRock Asset Management
Vestigingsland Ierland
ISIN IE00BKTLJC87
Fondstype Aandelen
Valuta US Dollar
Benchmark STOXX Global Smart City Infrastructure
Dividend uitkerend? Nee


Meer weten over dit fonds? Neem dan een kijkje op de pagina over deze ETF van iShares, de fondsaanbieder.