De L&G Asia Pacific ex Japan Equity ETF is een Exchange Traded Fund (ETF) die belegt in aandelen van bedrijven die zich bevinden in de Azië-Pacific regio. Denk hierbij aan landen als Australië, Hong Kong, Singapore en Nieuw-Zeeland. Ondanks dat Japan zich ook in deze regio bevindt, worden aandelen van bedrijven uit deze landen niet meegenomen in deze ETF. De ETF volgt de Solactive Core Developed Markets Pacific ex Japan Large & Mid Cap USD Index.

Dit fonds vind je terug in Semmie's Solid portefeuille en Smart portefeuille.


Beleggingsdoel

Dat is een hele mond vol en daarom ontleden we de naam van de index door naar het beleggingsdoel van de ETF te kijken. Het fonds stelt beleggers in staat om geld te investeren in ontwikkelde markten uit de Azië-Pacific regio, met uitzondering van Japan, en zo te profiteren als bedrijven in deze regio floreren.

In de index zijn niet alleen aandelen van bedrijven uit verschillende landen meegenomen, maar ook uit verschillende sectoren. Zo zijn bijvoorbeeld de financiële, vastgoed, industriële en gezondheidszorg sectoren vertegenwoordigd in de index. De index bevat meer dan 200 grote en middelgrote bedrijven, zoals AIA Group (één van de grootste verzekeraars van Azië) en de Commonwealth Bank of Australia.


Koersontwikkeling


Duurzaamheid

De index die de ETF volgt, sluit (met het oog op duurzaamheid) bedrijven uit die zich bezighouden met steenkoolwinning, betrokken zijn bij de productie van controversiële wapens of die in strijd zijn met ten minste één van de beginselen van het Global Compact van de Verenigde Naties. Dit is een reeks met wereldwijd aanvaarde normen op het gebied van mensenrechten, arbeid, milieu en corruptie.


ETF Quickfacts


Fondsaanbieder LGIM
Vestigingsland Ierland
ISIN IE00BFXR5W90
Fondstype Aandelen
Valuta US Dollar
Benchmark Solactive Core Developed Markets Pacific ex Japan Large & Mid Cap USD Index
Dividend uitkerend? Nee


Meer weten over dit fonds? Neem dan een kijkje op de pagina over deze ETF van LGIM, de fondsaanbieder.