De laatkoers is de prijs waarvoor een belegging wordt aangeboden. Dit heeft betrekking op beleggingsproducten zoals aandelen, obligaties of beleggingsfondsen maar bijvoorbeeld ook op valuta.

Aandelen die via de beurs verhandeld worden kennen een bied- en laatkoers, waarbij de laatkoers het minimum is waartegen een verkoper bereid is te verkopen.


Hoe werkt de laatkoers?

Een voorbeeld: als de prijs van een aandeel €15 is dan kan het goed zijn dat de laatkoers €15,10 bedraagt. Dit betekent dat de beste verkoper €15,10 voor het aandeel wilt hebben, alle andere potentiële verkopers willen meer ontvangen voor het aandeel.

Betekent dit ook dat je dan voor dat bedrag het aandeel kan verkopen? Nee dat niet. Want de prijs is ook afhankelijk van de biedkoers. De biedkoers is de prijs die de beste koper voor het aandeel wilt geven. Het verschil tussen de biedkoers en de laatkoers noemen we de spread. De laatkoers vind je samen met de biedkoers terug in het orderboek.

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Start nu met Semmie

Meer dan 15.000 beleggers gingen je voor. Open online je beleggingsrekening en start al vanaf €500 met duurzaam beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening Download brochure
Start met beleggen bij Semmie