Large cap staat voor 'large market capitalization'. Een large cap is de benaming van een beursgenoteerde onderneming met een zeer grote beurswaarde.

Een bedrijf wordt gerekend tot de large cap familie als de beurswaarde meer dan 10 miljard dollar of euro is. De beurswaarde bereken je door het aantal uitstaande aandelen te vermenigvuldigen met de huidige beurskoers. Naast large caps bestaan er ook mid caps en small caps; middelgrote en kleine bedrijven qua beurswaarde.


Voordelen van large caps

Vaak zijn large caps bedrijven die al voor een lange tijd bestaan. Ze hebben de tand des tijds doorstaan en kunnen wel tegen een stootje. Daardoor weten beleggers min of meer wel wat ze aan die bedrijven hebben en kom je niet snel voor verrassingen te staan. Dat maakt large caps interessant voor beleggers om in te gaan beleggen.


Voorbeelden van large caps

Nederlandse large cap aandelen vindt je terug in de AEX. Voorbeelden van echte Nederlandse large caps zijn Shell, Unilever en Heineken. Als je over de grens kijkt kan je denken aan Amazon, Microsoft en McDonald's.

Beleggen met Semmie

Semmie maakt beleggen makkelijk

Wij regelen het beleggingsgebeuren voor je. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het?

Start nu met beleggen

Je opent in 5 minuten online een rekening. Semmie is dagelijks opzegbaar dus je zit nergens aan vast.

Basic

Vanaf €50

Alles om professioneel te beleggen


  • Duurzame beleggingsportefeuille
  • 0,7% fee per jaar (+0,24% fondskosten)
  • Automatische rebalancing
  • Dividend herinvestering
  • Dagelijks bereikbaar tot 22.00
Nu starten
Meer informatie
Premium

€25.000+

Nog meer service voor minder fee


  • Alle Basic features
  • 0,5% fee per jaar (+0,24% fondskosten)
  • Eigen contactpersoon
Nu starten
Meer informatie
Risicoloos beleggen bestaat niet.
Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Getoonde rendementen in het beeldmateriaal zijn fictief.

© Semmie 2020. Kamer van Koophandel nummer 30226925. Wij zijn te vinden op Generaal Vetterstraat 75C, 1059 BT, Amsterdam.