Large cap staat voor 'large market capitalization'. Een large cap is de benaming van een beursgenoteerde onderneming met een zeer grote beurswaarde.

Een bedrijf wordt gerekend tot de large cap familie als de beurswaarde meer dan 10 miljard dollar of euro is. De beurswaarde bereken je door het aantal uitstaande aandelen te vermenigvuldigen met de huidige beurskoers. Naast large caps bestaan er ook mid caps en small caps; middelgrote en kleine bedrijven qua beurswaarde.


Voordelen van large caps

Vaak zijn large caps bedrijven die al voor een lange tijd bestaan. Ze hebben de tand des tijds doorstaan en kunnen wel tegen een stootje. Daardoor weten beleggers min of meer wel wat ze aan die bedrijven hebben en kom je niet snel voor verrassingen te staan. Dat maakt large caps interessant voor beleggers om in te gaan beleggen.


Voorbeelden van large caps

Nederlandse large cap aandelen vindt je terug in de AEX. Voorbeelden van echte Nederlandse large caps zijn Shell, Unilever en Heineken. Als je over de grens kijkt kan je denken aan Amazon, Microsoft en McDonald's.

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Getoonde rendementen in het beeldmateriaal zijn fictief.

Investeer in jouw toekomst

Meer dan 15.000 beleggers gingen je voor. Binnen 5 minuten open je een beleggingsrekening en vanaf €500 start je al met beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening
Start met beleggen bij Semmie