De L&G Clean Energy UCITS ETF is een Exchange Traded Fund (ETF) die belegt in 52 bedrijven die actief bijdragen aan de transitie naar schone energie. Denk aan bedrijven die zich bezighouden met het installeren van windmolenparken, het opwekken van zonne-energie of bijdragen aan een groene leefomgeving.

De ETF belegt voor zo'n 25% in bedrijven die gevestigd zijn in Noord-Amerika, voor 50% in Europa en voor ruim 20% in Azië, en zorgt zo voor een mooie geografische spreiding.

Dit fonds vind je terug in Semmie's Sustainable portefeuille.


Themabeleggen

Beleggen in deze ETF staat gelijk aan themabeleggen. Hierbij selecteren beleggingsfondsen de beste bedrijven aan de hand van specifieke duurzaamheidsthema’s. Dit specifieke fonds volgt de Soloactive Clean Energy Index NTR.


Koersontwikkeling


Duurzaamheid

Deze ETF stelt beleggers in staat om te beleggen in de energiesector van morgen. De index die de ETF trackt, bestaat uit bedrijven die betrokken zijn in de waardeketen van de ‘schone energie industrie’, beginnend met de winning van schone grondstoffen en eindigend met de productie van voltooide producten (zoals zonnepanelen).

Daarnaast sluit het bedrijven die wezenlijke schade toebrengen aan het milieu of de maatschappij uit. Dit zijn bedrijven die inkomsten verdienen in de in de tabaksindustrie, wapenhandel, gokindustrie of bij de productie van kolen en oliezand. Ook bedrijven die de beginselen van het Global Compact van de Verenigde Naties schenden, worden uitgesloten.


ETF Quickfacts

Fondsaanbieder LGIM
Vestigingsland Ierland
ISIN IE00BK5BCH80
Fondstype Aandelen
Valuta US Dollar
Benchmark Solactive Clean Energy Index NTR
Dividend uitkerend? Nee


Meer weten over dit fonds? Neem dan een kijkje op de pagina over deze ETF van LGIM, de fondsaanbieder.