De L&G Clean Water UCITS ETF is een Exchange Traded Fund (ETF) die belegt in 54 bedrijven die een actieve bijdrage leveren aan de ‘schoon water industrie’. Zij zetten zich onder andere in om vervuiling en verspilling van water tegen te gaan en het percentage onbehandeld afvalwater terug te dringen.

Dit fonds vind je terug in Semmie's Sustainable portefeuille.


Themabeleggen

Beleggen in deze ETF staat gelijk aan themabeleggen. Hierbij selecteren beleggingsfondsen de beste bedrijven aan de hand van specifieke duurzaamheidsthema’s. Dit specifieke fonds volgt de Solactive Clean Water Index NTR.


Koersontwikkeling


Duurzaamheid

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij L&G Clean Water UCITS ETF. Daarom sluit de index die de ETF trackt, bedrijven uit die zijn betrokken in de tabaksindustrie, wapenhandel, gokindustrie of bij de productie van kolen en oliezand. Ook bedrijven die de beginselen van het Global Compact van de Verenigde Naties schenden, worden uitgesloten.

Bovendien bieden de bedrijven die zijn opgenomen in deze ETF industriële en technologische oplossingen om schoon water te realiseren. Hun oplossingen zorgen er bijvoorbeeld voor dat de miljarden mensen die nu geen toegang hebben tot schoon water deze wel verkrijgen. Of ze ontwikkelen systemen om afvalwater in de meest effectieve manier te verwerken, zodat dit gebruikt kan worden voor sanitaire voorzieningen of weer kan terugkeren naar de bron.


ETF Quickfacts


Fondsaanbieder LGIM
Vestigingsland Ierland
ISIN IE00BK5BC891
Fondstype Aandelen
Valuta US Dollar
Benchmark Solactive Clean Water Index NTR
Dividend uitkerend? Nee


Meer weten over dit fonds? Neem dan een kijkje op de pagina over deze ETF van LGIM, de fondsaanbieder.