De L&G Healthcare Breakthrough UCITS ETF is een Exchange Traded Fund (ETF) die belegt in 77 bedrijven die innovatieve technologische oplossingen bedenken op het gebied van gezondheidszorg. De medische aanleidingen en soorten oplossingen lopen hierbij uiteen.

Denk bijvoorbeeld aan bedrijven die testen ontwikkelen om kanker eerder te diagnosticeren, bedrijven die oplossingen bedenken om meer succesvolle transplantaties te realiseren en innovatieve apparaten die artsen helpen bij het behandelen van gezondheidsklachten.

Dit fonds vind je terug in Semmie's Sustainable portefeuille.


Themabeleggen

De L&G Healthcare Breaktrhough ETF is een thematische ETF. Bij dit type ETF worden de beste bedrijven geselecteerd aan de hand van specifieke duurzaamheidsthema’s. Dit specifieke fonds volgt de ROBO Global® Healthcare Technology and Innovation Index TR.


Koersontwikkeling


Duurzaamheid

De ETF heeft een duurzame beleggingsdoelstelling, omdat het ten eerste belegt in bedrijven die een bijdrage leveren aan sociale doelstellingen en een behoorlijk bestuur hebben, en daarnaast bedrijven uitsluit die een negatieve impact hebben op het milieu. Bedrijven die bijvoorbeeld dierproeven doen en geld verdienen aan de productie van kolen of het winnen van olie, worden niet in de index meegenomen.

Ook bedrijven die de beginselen van het Global Compact van de Verenigde Naties schenden, worden uitgesloten.


ETF Quickfacts

Fondsaanbieder LGIM
Vestigingsland Ierland
ISIN IE00BK5BC677
Fondstype Aandelen
Valuta US Dollar
Benchmark ROBO Global® Healthcare Technology and Innovation Index TR
Dividend uitkerend? Nee


Meer weten over dit fonds? Neem dan een kijkje op de pagina over deze ETF van LGIM, de fondsaanbieder.