Met een lijfrente kun je op een fiscaal vriendelijke manier extra vermogen opbouwen voor wanneer je met pensioen gaat tot het moment van overlijden. Dit kun je dan periodiek uit laten betalen aan jezelf, maar ook aan je partner, kind of kleinkind.

Voor je lijfrente leg je periodiek (bijvoorbeeld maandelijks of jaarlijks) een bepaald bedrag in en dit bedrag vormt uit eindelijk tijdens je pensioen een aanvulling op je pensioeninkomen.


Het belastingvoordeel van lijfrente

Een lijfrente biedt een fiscaal voordeel. Daarom is het voor velen een aantrekkelijk manier om extra pensioen op te bouwen. In sommige gevallen mag je namelijk je inleg aftrekken van je inkomstenbelasting. Dit is alleen het geval als je de lijfrente laat uitkeren na je 65e. Een bijkomend voordeel is dat je geen vermogensbelasting betaalt over het opgebouwde bedrag, het valt dus niet in Box 3. Wel moet je inkomstenbelasting afdragen over de ontvangen uitkeringen, net zoals bij elke andere bron van inkomsten het geval is.

Beleggen met Semmie

Semmie maakt beleggen makkelijk

Wij regelen het beleggingsgebeuren voor je. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het?

Start nu met beleggen

Je opent in 5 minuten online een rekening. Semmie is dagelijks opzegbaar dus je zit nergens aan vast.

Basic

Vanaf €50

Alles om professioneel te beleggen


  • Duurzame beleggingsportefeuille
  • 0,7% fee per jaar (+0,24% fondskosten)
  • Automatische rebalancing
  • Dividend herinvestering
  • Dagelijks bereikbaar tot 22.00
Nu starten
Meer informatie
Premium

€25.000+

Nog meer service voor minder fee


  • Alle Basic features
  • 0,5% fee per jaar (+0,24% fondskosten)
  • Eigen contactpersoon
Nu starten
Meer informatie
Risicoloos beleggen bestaat niet.
Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Getoonde rendementen in het beeldmateriaal zijn fictief.

© Semmie 2020. Kamer van Koophandel nummer 30226925. Wij zijn te vinden op Generaal Vetterstraat 75C, 1059 BT, Amsterdam.