Maatschappelijke verantwoord beleggen is een beleggingsstrategie die streeft naar zowel financieel rendement als maatschappelijk belang. Maatschappelijk verantwoord beleggen wordt ook wel duurzaam beleggen of Socially Responisible Investing (SRI) genoemd.


Vormen van maatschappelijk verantwoord beleggen

Maatschappelijk verantwoorde beleggingen hebben als overeenkomst dat ze een positieve sociale impact hebben. Om specifiek te zijn, beleggers die dergelijke investeringen willen doen, richten zich op 3 belangrijke aspecten: milieu, maatschappij en behoorlijk bestuur, de ESG-criteria. Beleggers gebruiken de 3 factoren om de duurzaamheid of sociale impact van een belegging te beoordelen.

Er zijn verschillende vormen om te beoordelen of een belegging een maatschappelijk verantwoord belegging is: uitsluiting, best-in-class, integratie, themabeleggen en voting & engagement. Deze vormen zorgen ervoor dat je als duurzame belegger de juiste bedrijven selecteert die op een duurzame manier meebouwen aan de toekomst van de wereld.

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Start nu met Semmie

Meer dan 15.000 beleggers gingen je voor. Open online je beleggingsrekening en start al vanaf €500 met duurzaam beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening Download brochure
Start met beleggen bij Semmie