Mid cap is de term die wordt gegeven aan bedrijven met een beurswaarde van tussen 2 en 10 miljard dollar of euro. De beurswaarde bereken je door het aantal uitstaande aandelen te vermenigvuldigen met de huidige beurskoers.

Zoals de naam al aangeeft, valt een mid cap bedrijf tussen large caps aan de ene kant en small caps aan de andere kant. In Nederland is er een speciale index voor mid cap bedrijven. Dit is de AMX. De grootste en meest verhandelde aandelen van de Amsterdamse beurs zijn opgenomen in de AEX de 25 aandelen die daarna de grootste zijn, zijn opgenomen in de AMX. Dit zijn dus qua beurswaarde de nummers 26 tot en met 50.


Voordelen van mid caps

Net zoals small caps hebben mid cap bedrijven nog veel groeipotentieel. Ze zijn namelijk niet meer zo gevestigd als de large caps. Omdat ze al wel het een en ander bewezen hebben (anders wordt je als bedrijf nooit zo groot), heerst er minder onzekerheid om in het aandeel te gaan beleggen door beleggers. Dit in tegenstelling tot small caps waar het onzeker is hoe ze in de toekomst gaan presteren.


Voorbeelden van mid caps

In de AMX zijn genoeg bekende voorbeelden te vinden van Nederlandse bedrijven die worden geclassificeerd als mid cap: PostNL, Air France-KLM en Basic-Fit zijn enkele van deze voorbeelden. Benieuwd naar de hele lijst? Die is te vinden via Euronext.

Beleggen met Semmie

Semmie maakt beleggen makkelijk

Wij regelen het beleggingsgebeuren voor je. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het?

Start nu met beleggen

Je opent in 5 minuten online een rekening. Semmie is dagelijks opzegbaar dus je zit nergens aan vast.

Basic

Vanaf €50

Alles om professioneel te beleggen


  • Duurzame beleggingsportefeuille
  • 0,7% fee per jaar (+0,24% fondskosten)
  • Automatische rebalancing
  • Dividend herinvestering
  • Dagelijks bereikbaar tot 22.00
Nu starten
Meer informatie
Premium

€25.000+

Nog meer service voor minder fee


  • Alle Basic features
  • 0,5% fee per jaar (+0,24% fondskosten)
  • Eigen contactpersoon
Nu starten
Meer informatie
Risicoloos beleggen bestaat niet.
Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Getoonde rendementen in het beeldmateriaal zijn fictief.

© Semmie 2020. Kamer van Koophandel nummer 30226925. Wij zijn te vinden op Generaal Vetterstraat 75C, 1059 BT, Amsterdam.