Mixfondsen zijn beleggingsfondsen die tegelijkertijd beleggen in verschillende beleggingsinstrumenten zoals aandelen, obligaties en vastgoed. Waar een aandelenfonds of een obligatiefonds zich richt op één categorie beleggingen, richt een mixfonds zich op een mix van verschillende beleggingen. Mixfondsen worden daarom ook wel multi-asset fondsen genoemd.


Wat is het voordeel van een mixfonds?

Het voordeel van mixfondsen is dat ze de inleg over meerdere soorten beleggingscategorieën verdelen. Daardoor scoren ze goed op de combinatie van risico en rendement. Zo beleggen mixfondsen vaak niet alleen in verschillende beleggingsinstrumenten. Ze beleggen vaak ook in verschillende sectoren, regio's en thema's.

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Getoonde rendementen in het beeldmateriaal zijn fictief.

Investeer in jouw toekomst

Meer dan 15.000 beleggers gingen je voor. Binnen 5 minuten open je een beleggingsrekening en vanaf €500 start je al met beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening
Start met beleggen bij Semmie