Morningstar is een onafhankelijk bedrijf wat beleggingsonderzoek uitvoert voor bedrijven en particulieren. Hun doel is om verschillende beleggingsfondsen met elkaar te vergelijken, met als doel om beleggen eenvoudiger en inzichtelijker te maken.

Om de beleggingsfondsen met elkaar te kunnen vergelijken heeft Morningstar meerdere methodes (ratings) ontwikkeld. Morningstar staat bekend om zijn Morningstar rating, Analyst rating en Sustainability rating.


De Morningstar rating

Beleggingsfondsen worden door Morningstar beoordeeld op hoe goed (of slecht) ze het doen. Dit is de Morningstar rating. Deze rating is gebaseerd op het behaalde rendement van het fonds gecombineerd met de kosten en de risico's die het met zich meebrengt. Deze rating wordt uitgebeeld in sterren. Waar 5 sterren de beste score is, is 0 het slechtst.


De Morningstar Analyst Rating

Deze rating wordt bepaald aan de hand van de mening van experts. Er wordt niet enkel gekeken naar de kosten en de prestaties van het fonds maar ook naar aspecten zoals het fondshuis, de fondsbeheerder en het beheerteam, het proces, de portefeuille en het lange termijnrendement. De Morningstar Analyst Rating wordt niet uitgedrukt in sterren maar in schilden.


De Morningstar Sustainability rating

Deze rating is in 2016 geïntroduceerd. De Morningstar Sustainability Rating is een objectieve manier voor beleggers om te zien hoe ongeveer 20.000 beleggingsfondsen en ETF's scoren op het gebied van milieu, maatschappij en bestuur (ESG). Geheel in stijl worden fondsen bij deze rating beoordeeld met (maximaal 5) wereldbollen.

Beleggen met Semmie

Semmie maakt beleggen makkelijk

Wij regelen het beleggingsgebeuren voor je. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het?

Start nu met beleggen

Je opent in 5 minuten online een rekening. Semmie is dagelijks opzegbaar dus je zit nergens aan vast.

Basic

Vanaf €50

Alles om professioneel te beleggen


  • Duurzame beleggingsportefeuille
  • 0,7% fee per jaar (+0,24% fondskosten)
  • Automatische rebalancing
  • Dividend herinvestering
  • Dagelijks bereikbaar tot 22.00
Nu starten
Meer informatie
Premium

€25.000+

Nog meer service voor minder fee


  • Alle Basic features
  • 0,5% fee per jaar (+0,24% fondskosten)
  • Eigen contactpersoon
Nu starten
Meer informatie
Risicoloos beleggen bestaat niet.
Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Getoonde rendementen in het beeldmateriaal zijn fictief.

© Semmie 2020. Kamer van Koophandel nummer 30226925. Wij zijn te vinden op Generaal Vetterstraat 75C, 1059 BT, Amsterdam.