De NASDAQ is 's werelds meest bekende technologiebeurs. De beurs is in 1971 opgericht door de National Association of Securities Dealers in de Verenigde Staten en legt de nadruk op het handelen in aandelen van technologiebedrijven. NASDAQ is de afkorting van National Association of Securities Dealers Automated Quotations, waarbij dit laatste aangeeft dat er zoveel mogelijk wordt geautomatiseerd.

De NASDAQ was namelijk de eerste echte elektronische beurs ter wereld. Het systeem van de NASDAQ was ook revolutionair: waar men vroeger persoonlijk met elkaar op de vloer handelde maakte de NASDAQ gebruik van computers en bulletin boards. Dit zorgde ervoor dat de handel vele malen efficiënter werd.


Niet alleen een beurs, ook een aandeel en een index

Ondanks dat de NASDAQ bekend is als beurs is het ook zelf een aandeel en zijn er meerdere bekende indices met NASDAQ in de naam. Als men het in de media over de koers van 'de NASDAQ' heeft, dan heeft men het over het algemeen over de NASDAQ Composite index. Deze aandelenindex bevat alle 3.000 aan deze beurs genoteerde aandelen.

Beleggen met Semmie

Semmie maakt beleggen makkelijk

Wij regelen het beleggingsgebeuren voor je. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het?

Start nu met beleggen

Je opent in 5 minuten online een rekening. Semmie is dagelijks opzegbaar dus je zit nergens aan vast.

Basic

Vanaf €50

Alles om professioneel te beleggen


  • Duurzame beleggingsportefeuille
  • 0,7% fee per jaar (+0,24% fondskosten)
  • Automatische rebalancing
  • Dividend herinvestering
  • Dagelijks bereikbaar tot 22.00
Nu starten
Meer informatie
Premium

€25.000+

Nog meer service voor minder fee


  • Alle Basic features
  • 0,5% fee per jaar (+0,24% fondskosten)
  • Eigen contactpersoon
Nu starten
Meer informatie
Risicoloos beleggen bestaat niet.
Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Getoonde rendementen in het beeldmateriaal zijn fictief.

© Semmie 2020. Kamer van Koophandel nummer 30226925. Wij zijn te vinden op Generaal Vetterstraat 75C, 1059 BT, Amsterdam.