NYSE staat voor New York Stock Exchange. Als je kijkt naar de beurswaarde van de bedrijven waarin gehandeld kan worden is de NYSE de grootste aandelenbeurs ter wereld. In het aantal noteringen (2.600) en verhandelde aandelen is het de nummer twee na de NASDAQ (3.000).


Vloerhandel

De NYSE staat bekend om het feit dat er nog lange tijd vloerhandel plaatsvond op de beursvloer. Dit in tegenstelling tot virtuele beurzen (zoals de NASDAQ), waar alles via computers en bulletin boards ging. Voor elk aandelenfonds was er een platform waar beurshandelaren met elkaar in onderhandeling gingen over de aan- en verkoop van aandelen.

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Getoonde rendementen in het beeldmateriaal zijn fictief.

Investeer in jouw toekomst

Meer dan 15.000 beleggers gingen je voor. Binnen 5 minuten open je een beleggingsrekening en vanaf €500 start je al met beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening
Start met beleggen bij Semmie