Online vermogensbeheer is een vorm van beleggen waarbij het gehele beleggingsproces via de app of website van de vermogensbeheerder loopt. Je maakt online een account aan, doorloopt het proces van klant worden, en stort geld. Vervolgens begint de online vermogensbeheerder voor jou met beleggen. Jij hoeft vervolgens zelf niets te doen. Communicatie gaat vaak ook digitaal: via e-mails, chatfuncties of telefoon blijf je in contact.


De voordelen van online vermogensbeheer

Het grote voordeel van online vermogensbeheer is het gemak dat het jou als klant biedt. Je kunt elk moment bij je inleg en je kunt vaak 24/7 de voortgang van je inleg zien. Daarnaast hoef je zelf niet actief bezig te zijn met de beurs en de financiële markten. Als je zelf belegt is het belangrijk dat je continu de voortgang van je beleggingen in de gaten houdt zodat je de juiste keuzes blijft maken. Bij online vermogensbeheer doet de vermogensbeheerder dat voor jou. En daar wordt jij dan over geïnformeerd.


Wat maakt een goede online vermogensbeheerder?

Een goede online vermogensbeheerder zorgt ervoor dat je als klant een persoonlijk gevoel krijgt ondanks dat alles digitaal verloopt. Een goede online vermogensbeheerder heeft vaak de volgende eigenschappen:

  1. Veiligheid en beveiliging: het online platform is veilig en beveiligd zijn en je gegevens en beleggingen zijn beschermd tegen fraude en diefstal.
  2. Gemak: het platform is gemakkelijk te gebruiken en heeft een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke interface.
  3. Deskundigheid: de vermogensbeheerder is professioneel en heeft uitgebreide kennis van de financiële markten en economie.
  4. Communicatie: de online vermogensbeheerder biedt een goede klantenservice en is helder en duidelijk in de communicatie.
  5. Transparantie: het platform moet heldere en begrijpelijke informatie bieden over je beleggingen, het rendement en de gemaakte kosten.


Vanaf welk bedrag is online vermogensbeheer mogelijk?

Online vermogensbeheer vraagt over het algemeen om veel lagere inleg dan dat bij traditioneel vermogensbeheer het geval is. Waar veel vermogensbeheerders een minimum inleg van duizenden euro's vragen kan je bij een online vermogensbeheerder als Semmie al beginnen met beleggen met €500. Op die manier bouw je meteen ook serieus aan je toekomst.