Pensioenkorting is het verlagen van het toegezegde pensioen. Er is sprake van een dreigende pensioenkorting als de dekkingsgraad van pensioenfondsen onder de 100% komt. De dekkingsgraad is de verhouding bezittingen ten opzichte van de verplichtingen. Als de bezittingen precies gelijk zijn aan de verplichtingen spreken we van een dekkingsgraad van 100%.

De overheid streeft naar een percentage boven de 100% om er zeker van te zijn dat pensioenfondsen ook daadwerkelijk pensioen kunnen uitbetalen. Als de verplichtingen hoger zijn dan de bezittingen, kunnen pensioen worden gekort. Dat betekent dat het pensioen waar je recht op hebt wordt verlaagd.

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Getoonde rendementen in het beeldmateriaal zijn fictief.

Investeer in jouw toekomst

Meer dan 15.000 beleggers gingen je voor. Binnen 5 minuten open je een beleggingsrekening en vanaf €500 start je al met beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening
Start met beleggen bij Semmie