Periodiek beleggen is niets meer dan op een vast moment een bepaald bedrag beleggen. Bijvoorbeeld iedere maand €50 of €100 euro. Beleg je met Semmie, dan maak je dat bedrag gewoon over naar je beleggingsrekening. Wij beleggen het vervolgens voor je.


Je zoekt niet naar het juiste instapmoment

Beleggen levert meestal meer op dan je geld op de bank laten staan. Alleen: wanneer moet je dan gaan beleggen? Wat is een goed moment om in te stappen? Beurzen gaan nu eenmaal op en neer. Wat koersen morgen of overmorgen doen, dat weet niemand. Over het algemeen levert beleggen over een langere periode meer op dan sparen. Met periodiek beleggen hoef je geen beursgoeroe te zijn: je zoekt niet naar het juiste beleggingsmoment, maar je belegt iedere maand een beetje.


Wat is het voordeel van periodiek beleggen?

Stel: je hebt €1.200 en je belegt dat hele bedrag in één keer. Dan is het daarna nogal simpel: als koersen stijgen, dan is je portefeuille meer waard. Je kunt dus een leuke klapper maken. Maar dalen de koersen, dan sta je ineens in de min. Kortom: je bent afhankelijk van dat ene instapmoment.

Maar je hoeft niet alles in één keer te beleggen. Als je ervoor kiest om 12 maanden lang elke maand €100 in te leggen, dan koop je je aandelen soms wat duurder en soms wat goedkoper. Zo krijg je een mooi gespreide gemiddelde aankoopprijs. En ben je ineens veel minder afhankelijk van de koersschommelingen op de beurs.

Beleggen met Semmie

Semmie maakt beleggen makkelijk

Wij regelen het beleggingsgebeuren voor je. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het?

Start nu met beleggen

Je opent in 5 minuten online een rekening. Semmie is dagelijks opzegbaar dus je zit nergens aan vast.

Basic

Vanaf €50

Alles om professioneel te beleggen


  • Duurzame beleggingsportefeuille
  • 0,7% fee per jaar (+0,24% fondskosten)
  • Automatische rebalancing
  • Dividend herinvestering
  • Dagelijks bereikbaar tot 22.00
Nu starten
Meer informatie
Premium

€25.000+

Nog meer service voor minder fee


  • Alle Basic features
  • 0,5% fee per jaar (+0,24% fondskosten)
  • Eigen contactpersoon
Nu starten
Meer informatie
Risicoloos beleggen bestaat niet.
Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Getoonde rendementen in het beeldmateriaal zijn fictief.

© Semmie 2020. Kamer van Koophandel nummer 30226925. Wij zijn te vinden op Generaal Vetterstraat 75C, 1059 BT, Amsterdam.