Rente is de vergoeding die wordt ontvangen voor het uitlenen van geld en die betaald wordt door degene die het geld leent. Zo kan je rente van de bank krijgen op je spaargeld, maar ook als je belegt in obligaties (die vergoeding heet de couponrente).

Rente kent 3 functies. Als eerste kan je het zien als een vergoeding aan de uitlener voor het beschikking stellen van zijn geld (denk aan het huren van iets). De tweede functie is ter ontmoediging van een te late betaling (hoe langer je wacht des te hoger de schuld wordt vanwege de oplopende rente). Als laatste compenseert de rente de inflatie gedurende de looptijd van de lening.

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Getoonde rendementen in het beeldmateriaal zijn fictief.

Investeer in jouw toekomst

Meer dan 15.000 beleggers gingen je voor. Binnen 5 minuten open je een beleggingsrekening en vanaf €500 start je al met beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening
Start met beleggen bij Semmie