Beleggen en risico gaan hand in hand. Bij beleggen betekent risico 'de kans dat de waarde van je beleggingen fluctueert'. Aandelen en obligaties kunnen nu eenmaal meer of minder waard worden. Risico hoort dus bij beleggen. Het is de kans dat je een mooi rendement maakt, maar tegelijk ook de kans dat je belegde waarde daalt. Dat is niet erg, maar je moet je er wel bewust van zijn. Wil je nul risico, dan kun je beter niet beleggen.

Als je overweegt om te gaan beleggen, bedenk goed welk risico je wil en kan lopen. Bepaal bijvoorbeeld hoe hard je je ingelegde geld later nodig hebt. Slim is het dan om te beleggen met geld dat je sowieso kunt missen.

Semmie spreidt risico’s onder meer door te kiezen voor brede aandelenfondsen, met ieder meer dan duizend verschillende aandelen. Zo ben je niet afhankelijk van de prestaties van 1 of 2 bedrijven. En: door een deel te steken in obligatiefondsen – een veiligere belegging dan aandelen.

Om te beleggen met een risico dat bij jou past, heeft Semmie drie profielen: Minder risico, Gemiddeld risico en Meer risico. Bij ‘Minder risico’ beleg je wat meer in obligatiefondsen, bij ‘Meer risico’ wat meer in aandelenfondsen. Welk profiel bij jou past? Dat hangt af van je verwachtingen en wensen. Voordat Semmie voor je belegt, moet je daarom eerst een vragenlijst invullen.


Meer weten over de risico's van beleggen?

Omdat we graag transparant zijn hebben we een speciale pagina opgericht waar je alles leest over de risico's van beleggen.

Beleggen met Semmie

Semmie maakt beleggen makkelijk

Wij regelen het beleggingsgebeuren voor je. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het?

Start nu met beleggen

Je opent in 5 minuten online een rekening. Semmie is dagelijks opzegbaar dus je zit nergens aan vast.

Basic

Vanaf €50

Alles om professioneel te beleggen


  • Duurzame beleggingsportefeuille
  • 0,7% fee per jaar (+0,24% fondskosten)
  • Automatische rebalancing
  • Dividend herinvestering
  • Dagelijks bereikbaar tot 22.00
Nu starten
Meer informatie
Premium

€25.000+

Nog meer service voor minder fee


  • Alle Basic features
  • 0,5% fee per jaar (+0,24% fondskosten)
  • Eigen contactpersoon
Nu starten
Meer informatie
Risicoloos beleggen bestaat niet.
Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Getoonde rendementen in het beeldmateriaal zijn fictief.

© Semmie 2020. Kamer van Koophandel nummer 30226925. Wij zijn te vinden op Generaal Vetterstraat 75C, 1059 BT, Amsterdam.