Een risicoprofiel geeft weer hoeveel risico je met beleggen kunt lopen. Het laat ook zien wat het rendement kan zijn van beleggen volgens dat profiel.

Bij Semmie kennen we 3 risicoprofielen: defensief, neutraal en offensief. De risicoprofielen verschillen in de mate van risico die je loopt. Bij Semmie beleggen we voor iedereen met dezelfde modelportefeuille. In welk risicoprofiel je ook bent ingedeeld, je belegt altijd in dezelfde aandelenfondsen en obligatiefondsen.

Bij een defensief profiel, met minder risico, is de verdeling als volgt: 30% aandelen en 70% obligaties. Bij een neutraal profiel is de verdeling 50% obligaties en 50% aandelen. Bij een offensief profiel, met meer risico, is deze verhouding: 70% aandelen en 30% obligaties.


Je risicoprofiel bij Semmie

Door middel van een online vragenlijst bepaalt Semmie je risicoprofiel. Mocht er iets in je persoonlijke situatie wijzigen, zoals je financiële situatie, vul dan opnieuw de vragenlijst in.

Daarnaast vraagt Semmie je jaarlijks opnieuw om je risicoprofiel in te vullen, zodat we zeker weten dat we nog op de manier beleggen die het beste bij jou past.

Een risicoprofiel wordt ook wel een beleggersprofiel genoemd.

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Getoonde rendementen in het beeldmateriaal zijn fictief.

Investeer in jouw toekomst

Meer dan 15.000 beleggers gingen je voor. Binnen 5 minuten open je een beleggingsrekening en vanaf €500 start je al met beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening
Start met beleggen bij Semmie