De Rize Environmental Impact 100 UCITS ETF is een Exchange Traded Fund (ETF) die ernaar streeft om te beleggen in de 100 meest innovatieve en invloedrijke bedrijven die oplossingen bedenken voor de meest urgente klimaat- en milieu-uitdagingen ter wereld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bedrijven op het gebied van schoon water, hernieuwbare energiebronnen, circulaire economie en energie-efficiëntie.

Dit fonds vind je terug in Semmie's Sustainable portefeuille.


Themabeleggen

De Rize Environmental Impact 100 UCITS ETF is een thematische ETF. Bedrijven worden hierbij aan de hand van specifieke duurzaamheidsthema’s geselecteerd voor een bepaalde index. Dit specifieke fonds volgt de Foxberry SMS Environmental Impact 100 Index.


Koersontwikkeling


Duurzaamheid

De ETF is opgericht om bij te dragen aan de zes milieudoelstellingen die de Europese Commissie heeft gepubliceerd, om in 2050 als Europese Unie klimaatneutraal te kunnen zijn. Dit zijn:

  1. Beperking van klimaatverandering
  2. Aanpassing van klimaatverandering
  3. Het duurzame gebruik en de bescherming van water
  4. De transitie naar een circulaire economie
  5. Preventie en bestrijding van vervuiling
  6. De bescherming en het herstel van biodiversiteit en ecosystemen


ETF Quickfacts

Fondsaanbieder Rize
Vestigingsland Ierland
ISIN IE00BLRPRR04
Fondstype Aandelen
Valuta US Dollar
Benchmark Foxberry SMS Environmental Impact 100 Index
Dividend uitkerend? Nee


Meer weten over dit fonds? Neem dan een kijkje op de pagina over deze ETF van Rize, de fondsaanbieder.


Rize ETF

Rize ETF is opgericht in 2019 en is een Europese uitgever van ETF’s. Ze bieden alleen ETF’s aan met een specifiek thema die de problemen van de toekomst proberen te tackelen. Denk hierbij aan cybersecurity en duurzamere voedselproductie. De Rize Environmental Impact 100 tackelt klimaatverandering in het geheel.

Naast de Rize Environmental Impact 100 UCITS ETF bevat de impact portefeuille van Semmie nog een fonds van Rize: de Rize Sustainable Future of Food UCITS ETF.


In gesprek met Rize ETF

In onze rubriek Money Talks gaat Semmie het gesprek aan met Rahul Bhushan, een van de medeoprichters van Rize ETF. Rahul vertelt ons wat een thematische ETF precies is en hoe deze wordt opgebouwd. Ook legt hij uit wat het grote voordeel is van beleggen in de Sustainable Future of Food ETF en de Environmental Impact 100 ETF: de twee fondsen van Rize ETF waar Semmie ook in belegt. Je bekijkt de Money Talks met Rahal Bushan hier.