Rize ETF is opgericht in 2019 en is een Europese uitgever van ETF’s. De doelstelling van het bedrijf is om beleggers toegang te geven tot de meest baanbrekende trends die de aarde gaan vormgeven. Het bedrijf heeft haar hoofdkantoor in Londen. De doelstelling van het bedrijf zorgt ervoor dat ze alleen ETF’s aanbieden met een specifiek thema die de problemen van de toekomst proberen te tackelen. Denk hierbij aan cybersecurity, klimaatverandering en duurzamere voedselproductie.


Semmie en Rize ETF

Twee van de fondsen uit de Sustainable portefeuille van Semmie zijn onder beheer van Rize ETF: de Rize Sustainable Future of Food UCITS ETF en de Rize Environmental Impact 100 ETF.


Rize Sustainable Future of Food UCITS ETF

Het Rize Sustainable Future of Food fonds volgt de Foxberry Tematica Research Sustainable Future of Food Index. De aandelen in dit fonds kunnen potentieel profiteren van de transitie naar duurzamere voedselproductie systemen en consumptiepatronen.


Rize Environmental Impact 100 ETF

Het Rize Environmental Impact 100 fonds volgt de Foxberry SMS Environmental Impact 100 Index. Dit fonds investeert in de 100 meest innovatieve bedrijven die potentieel kunnen bijdragen aan het leveren van oplossingen voor uitdagingen op het gebied van klimaat en milieu.


Meer weten over Rize ETF?

In onze rubriek Money Talks gaat Semmie het gesprek aan met Rahul Bhushan, een van de medeoprichters van Rize ETF. Rahul vertelt ons wat een thematische ETF precies is en hoe deze wordt opgebouwd. Ook legt hij uit wat het grote voordeel is van beleggen in de Sustainable Future of Food ETF en de Environmental Impact 100 ETF: de twee fondsen van Rize ETF waar Semmie ook in belegt. Je bekijkt de Money Talks met Rahal Bushan hier.