Een side hustle is een bepaalde activiteit die je naast je huidige baan of opleiding kan doen waardoor je extra inkomsten genereert. Vaak kost dit in het begin wat meer tijd om zo een passief inkomen te kunnen genereren, maar pluk je er later wel de vruchten van: het kan een continue stroom aan inkomsten genereren.


Wat is het voordeel van een side hustle?

Het voordeel van een side hustle is dat het je in staat stelt om elke maand wat extra geld bij te verdienen. In dure tijden is het waarschijnlijk wel welkom om wat extra geld binnen te krijgen, maar het zorgt er ook voor dat je je thuis niet hoeft te vervelen. Je kunt daarna kijken of je met je hobby of passie geld kunt verdienen. En omdat je het naast je werk doet, maakt het niet uit of het even wat minder gaat: het gaat om extra inkomsten.


Voorbeelden van side hustles om een passief inkomen genereren

Er zijn vele manieren waarop je een passief inkomen kan genereren. Hieronder zetten we de belangrijkste op een rij:

  • Beleggen. Bij beleggen doe je eenmalig (of periodiek) een investering en laat je vervolgens je geld voor je werken. Het dividend (bij aandelen), of de couponrente (bij obligaties) die je ontvangt zijn een passief inkomen.
  • Investeren in vastgoed. Een huis kopen en deze vervolgens verhuren kan ook een optie zijn om een passief inkomen te genereren.
  • Een boek schrijven. Dit is een eenmalig proces waar je vervolgens (als het goed loopt) royalty's over kan verwachten.
  • Affiliate marketing. Een steeds populairder wordende vorm van marketing. Je verdient geld als anderen via jouw link naar een product of dienst dat product aanschaffen of die dienst gaan gebruiken.


Ook interessant

Bij Semmie delen we graag onze kennis met je. Bekijk daarom ook eens de pagina's van de volgende wiki-begrippen voor meer informatie over dit onderwerp: