De SPDR® Bloomberg SASB Euro Corporate ESG UCITS ETF belegt in kortlopende Europese bedrijfsobligaties die voldoen aan de ESG-criteria. Dit fonds belegt echter alleen in obligaties van industriële, nuts- en financiële bedrijven. Denk hierbij aan banken, telecomproviders en financiële dienstverleners.

Het fonds volgt hierbij de Bloomberg SASB Euro Corporate ESG Ex-Controversies Select Index. In dit fonds worden bedrijven uitgesloten die niet voldoen aan de principes van het UN Global Compact.

Dit fonds vind je terug in Semmie's ESG portefeuille.


Beleggingsdoel

Het beleggingsdoel van de SPDR® Bloomberg SASB Euro Corporate ESG UCITS ETF is om beleggers een rendement te bieden dat overeenkomt met de prestaties van de Bloomberg SASB Euro Corporate ESG Ex-Controversies Select Index. Deze index is samengesteld uit bedrijfsobligaties uitgegeven door Europese ondernemingen die voldoen aan de duurzaamheidscriteria van de Sustainability Accounting Standards Board (SASB). Hierbij worden bedrijven die zich bezighouden met (de productie van) kernwapens, civiele vuurwapens, tabak en de winning van fossiele brandstoffen uitgesloten.

Het doel van deze ETF is dus om te beleggen in bedrijfsobligaties van ondernemingen die voldoen aan duurzaamheidscriteria en die zich niet bezighouden met controversiële activiteiten, met als doel beleggers de mogelijkheid te bieden om hun portefeuille te diversifiëren en tegelijkertijd te beleggen op een duurzame en verantwoorde manier.


Koersontwikkeling


Duurzaamheid

Om te bepalen welke bedrijfsobligaties in deze ETF worden opgenomen, wordt gebruik gemaakt van criteria van de Sustainability Accounting Standards Board (SASB). Dit is een onafhankelijke organisatie die duurzaamheidscriteria heeft opgesteld voor verschillende industrieën en bedrijfssectoren.

Daarnaast worden bedrijven die betrokken zijn bij controversiële activiteiten uitgesloten. Dit betekent dat bedrijven die bijvoorbeeld betrokken zijn bij de productie van wapens, tabak of fossiele brandstoffen niet worden opgenomen in deze ETF.


ETF Quickfacts

Fondsaanbieder State Street Global Advisors
Vestigingsland Ierland
ISIN IE00BLF7VW10
Fondstype Obligaties
Valuta Euro
Benchmark Bloomberg SASB Euro Corporate ESG Ex-Controversies Select Index
Dividend uitkerend? Nee


Meer weten over dit fonds? Neem dan een kijkje op de pagina Amundi, de fondsaanbieder.

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.