Speculeren is het kopen en verkopen van effecten met de hoop om er snel winst mee te maken. Dit kan een week zijn, een dag of zelfs een paar minuten. Speculanten (mensen die speculeren) spelen in op een verwachte stijging of daling van de koers. Omdat de koers niet te voorspellen is wordt speculeren vaak vergeleken met gokken. Je weet niet hoe iets zich gaat ontwikkelen op korte termijn en daarom is de kans net zo groot dat je verlies maakt als dat je winst maakt.


Wat is het verschil tussen speculeren en beleggen?

Het grootste verschil tussen speculeren en beleggen is het tijdsbestek waarin men rendement wil behalen. Beleggers beleggen voor de lange termijn. Ze hebben een bepaalde beleggingshorizon (zeg 5 of 10 jaar) en hebben dus genoeg tijd om een eventuele koersdaling op te vangen. Bij speculeren handel je op de korte termijn. Wil je op korte termijn een hoog rendement behalen dan zul je (zeer) grote risico's moeten nemen.

Dat is het tweede grote verschil: de mate van risico. Bij beleggen in aandelen en obligaties loop je natuurlijk al een bepaalde mate van risico. Maar bij speculeren is dat risico nog hoger. Daarom blijven wij bij Semmie ook ver weg hiervan.

Beleggen met Semmie

Semmie maakt beleggen makkelijk

Wij regelen het beleggingsgebeuren voor je. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het?

Start nu met beleggen

Je opent in 5 minuten online een rekening. Semmie is dagelijks opzegbaar dus je zit nergens aan vast.

Basic

Vanaf €50

Alles om professioneel te beleggen


  • Duurzame beleggingsportefeuille
  • 0,7% fee per jaar (+0,24% fondskosten)
  • Automatische rebalancing
  • Dividend herinvestering
  • Dagelijks bereikbaar tot 22.00
Nu starten
Meer informatie
Premium

€25.000+

Nog meer service voor minder fee


  • Alle Basic features
  • 0,5% fee per jaar (+0,24% fondskosten)
  • Eigen contactpersoon
Nu starten
Meer informatie
Risicoloos beleggen bestaat niet.
Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Getoonde rendementen in het beeldmateriaal zijn fictief.

© Semmie 2020. Kamer van Koophandel nummer 30226925. Wij zijn te vinden op Generaal Vetterstraat 75C, 1059 BT, Amsterdam.