De Sustainable Development Goals (SDG's), in het Nederlands Duurzame Ontwikkelingsdoelen, zijn 17 doelen die ervoor moeten zorgen dat de wereld uiterlijk 2030 een betere plek is geworden. De landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties (VN) hebben deze SDG's opgesteld. In 2015 is er een start gemaakt met het bereiken van deze Duurzame Ontwikkelingsdoelen.

De doelen moeten ervoor zorgen dat uitdagingen als armoede, de klimaatcrisis en onvoldoende onderwijs bestreden worden. De Duurzame Ontwikkelingsdoelen zijn de opvolgers van de Millenniumdoelen, die liepen van 2000 tot 2015.


Sustainable Development Goals en beleggen

Beleggers vinden de positieve impact en bijdrage van ondernemingen die negatieve gevolgen voor milieu en maatschappij vermijden of daar oplossingen voor aandragen steeds belangrijker. Dat er stappen moeten worden genomen op dit gebied blijkt uit de Sustainable Development Goals (SDG’s), waar overheden, het bedrijfsleven en de samenleving zich aan hebben gecommitteerd.

De Sustainable Development Goals bieden bedrijven een handvat voor toekomstige investeringen. En de Sustainable Development Goals vormen voor beleggers een uitgangspunt waarmee ze de impact van hun beleggingen kunnen meten. Net zoals het geval is bij de ESG-criteria.

Beleggen met Semmie

Semmie maakt beleggen makkelijk

Wij regelen het beleggingsgebeuren voor je. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het?

Start nu met beleggen

Je opent in 5 minuten online een rekening. Semmie is dagelijks opzegbaar dus je zit nergens aan vast.

Basic

Vanaf €50

Alles om professioneel te beleggen


  • Duurzame beleggingsportefeuille
  • 0,7% fee per jaar (+0,24% fondskosten)
  • Automatische rebalancing
  • Dividend herinvestering
  • Dagelijks bereikbaar tot 22.00
Nu starten
Meer informatie
Premium

€25.000+

Nog meer service voor minder fee


  • Alle Basic features
  • 0,5% fee per jaar (+0,24% fondskosten)
  • Eigen contactpersoon
Nu starten
Meer informatie
Risicoloos beleggen bestaat niet.
Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Getoonde rendementen in het beeldmateriaal zijn fictief.

© Semmie 2020. Kamer van Koophandel nummer 30226925. Wij zijn te vinden op Generaal Vetterstraat 75C, 1059 BT, Amsterdam.