Een ticker is een combinatie van cijfers en/of letters waaraan een effect zoals een aandeel, obligatie of ETF kan worden geïdentificeerd.

Elk bedrijf dat naar de beurs gaat krijgt een ticker symbol toegewezen. Deze worden gebruikt ter identificatie van het effect. In Europa gebruiken de beurzen meestal 3 á 4 tekens. Zo is de ticker van Unilever 'UNA' en die van Shell 'RDSA'. In de Verenigde Staten is dit 1 á 4 tekens. Zo heeft Facebook de ticker 'FB' en voert Ford zelfs alleen de 'F' als ticker.


Ticker als verwijzing

Niet altijd is de ticker een afkorting van de bedrijfsnaam. Sommige bedrijven gebruiken de ticker om op een luchtige manier te verwijzen naar hun branche. Zo is de ticker van pizzaketen Papa John’s 'PZZA' en die van Ferrari 'RACE'.

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Getoonde rendementen in het beeldmateriaal zijn fictief.

Investeer in jouw toekomst

Meer dan 15.000 beleggers gingen je voor. Binnen 5 minuten open je een beleggingsrekening en vanaf €500 start je al met beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening
Start met beleggen bij Semmie