De UBS MSCI Europe ESG Universal Low Carbon Select ETF is een Exchange Traded Fund (ETF) die belegt in meer dan 400 Europese bedrijven. De ETF volgt hierbij de MSCI Europe ESG Universal Low Carbon Select 5% Issuer Capped Total Return Index.

Dit fonds vind je terug in Semmie's ESG portefeuille.


Beleggingsdoel

Het beleggingsdoel van de UBS MSCI Europe ESG Universal Low Carbon Select ETF is om beleggers te helpen bij het bereiken van hun beleggingsdoelen door te beleggen in een portefeuille van Europese aandelen die zijn geselecteerd op basis van ESG-criteria.

De ETF richt zich op bedrijven die hoog scoren op één of meerdere ESG-criteria en/of streven naar een lage CO2-uitstoot. Het doel van deze ETF is daarom ook om beleggers te helpen hun beleggingsportefeuilles op te bouwen op een manier die aansluit bij hun financiële doelen en hun uitgangspunt op het gebied van duurzaamheid en verantwoord beleggen.


Koersontwikkeling


Duurzaamheid

Het fonds stelt beleggers in staat om te beleggen in duurzame Europese bedrijven. Hierbij worden sowieso bedrijven die zich bezighouden met (de productie van) kernwapens, civiele vuurwapens, tabak en de winning van fossiele brandstoffen uitgesloten.

Klimaatverandering is een belangrijk aandachtsgebied voor zowel beleggers als regelgevers, en daar speelt dit fonds goed op in. Er is namelijk een extra filter ten opzichte van de index opgenomen dat zich richt op de 5% hoogste CO2-uitstoters van de index: ook die worden uitgesloten.


ETF Quickfacts

Fondsaanbieder UBS Fund Management
Vestigingsland Ierland
ISIN IE00BNC0M681
Fondstype Aandelen
Valuta Euro
Benchmark MSCI Europe ESG Universal Low Carbon Select 5% Issuer Capped Total Return Index
Dividend uitkerend? Nee


Meer weten over dit fonds? Neem dan een kijkje op de pagina UBS, de fondsaanbieder.

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.