De UBS MSCI USA Climate Paris Aligned UCITS ETF is een Exchange Traded Fund (ETF) dat belegt in grote tot middelgrote Amerikaanse bedrijven die zullen profiteren van de transitie naar een duurzamere economie. De bedrijven waarin belegd wordt moeten voldoen aan de minimale standaarden voor de EU Paris-Aligned Benchmark, waarover hieronder meer.

Dit fonds vind je terug in Semmie's Sustainable portefeuille.


Beleggingsdoel

De UBS MSCI USA Climate Paris Aligned UCITS ETF volgt de MSCI USA Climate Paris Aligned Index. Het fonds is opgericht voor beleggers die hun geld willen investeren in bedrijven die hun impact op het milieu willen beperken en daarnaast rekening houden met mens & maatschappij en een behoorlijk bestuur hebben. Tegelijkertijd is de verwachting dat beleggers kunnen profiteren van de transitie naar een duurzame economie. De index heeft (bijna) alleen bedrijven opgenomen die in de Verenigde Staten genoteerd zijn.


Koersontwikkeling


Duurzaamheid

Bedrijven die zijn opgenomen in de index moeten voldoen aan de minimale standaarden voor de EU Paris-Aligned Benchmark. Deze Paris Aligned Benchmarks werden voor het eerst in 2019 geïntroduceerd als hulpmiddelen om de transitie naar een koolstofarme economie te begeleiden. Het is een groep indexen (waaronder de index die deze ETF trackt) die het doel hebben om kapitaal te verplaatsen en zo een meer klimaatbestendige wereldeconomie te realiseren.

Het is voor beleggers een handig hulpmiddel om te weten of het fonds en de bedrijven erin toewerken naar het akkoord van Parijs (ook wel het klimaatakkoord genoemd), waarin is afgesproken dat de gemiddelde wereldwijde temperatuurstijging onder de 2°C moet blijven, met inspanningen om de stijging verder te beperken tot 1,5°C.


ETF Quickfacts


Fondsaanbieder UBS
Vestigingsland Ierland
ISIN IE00BN4Q0602
Fondstype Aandelen
Valuta US Dollar
Benchmark MSCI USA Climate Paris Aligned Index USD
Dividend uitkerend? Nee


Meer weten over dit fonds? Neem dan een kijkje op de pagina over deze ETF van UBS, de fondsaanbieder.