UBS is een Zwitserse bank met hoofdkantoren in Zürich en Basel. De bank heeft 3 hoofdactiviteiten: het biedt vermogensbeheer- en investment banking diensten aan en is daarnaast een traditionele bank.


Semmie en UBS

Twee van de fondsen in de modelportefeuille van Semmie zijn onder beheer van UBS: UBS ETF MSCI EMU Socially Responsible en UBS MSCI Emerging Markets Socially Responsible.

Het UBS ETF MSCI EMU Socially Responsible fonds belegt in aandelen van beursgenoteerde ondernemingen uit landen aangesloten bij de Europese Monetaire Unie. Dit doet het fonds door middel van fysieke replicatie. Het doel van het fonds is een rendement te realiseren dat gelijk is aan het rendement van de MSCI EMU SRI 5% Capped NR EUR Index. Deze index is de duurzame variant van de MSCI EMU index. Er worden niet alleen bedrijven uitgesloten, maar er wordt ook nog gekeken welke bedrijven het meest duurzaam zijn.

Het UBS MSCI Emerging Markets Socially Responsible fonds belegt in aandelen van beursgenoteerde ondernemingen uit opkomende markten. Dit doet het fonds door middel van fysieke replicatie. Het doel van het fonds is een rendement te realiseren dat gelijk is aan het rendement van de MSCI EM SRI 5% Capped NR USD Index. Deze index is de duurzame variant van de MSCI Emerging Markets index. Er worden niet alleen bedrijven uitgesloten, maar er wordt ook nog gekeken welke bedrijven het meest duurzaam zijn.

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Getoonde rendementen in het beeldmateriaal zijn fictief.

Investeer in jouw toekomst

Meer dan 15.000 beleggers gingen je voor. Binnen 5 minuten open je een beleggingsrekening en vanaf €500 start je al met beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening
Start met beleggen bij Semmie