Valuta is een betaalmiddel of geldsoort dat officieel geldig is in een land of meerdere landen. Zo kennen we in de EU-landen de euro, in de Verenigde Staten de dollar en in Japan de yen. De officieel geldige valuta van een land kan verkregen worden door het wisselen van andere valuta in de geldige valuta. Bij het wisselen van de valuta gelden dan de wisselkoersen. Deze kunnen per organisatie kunnen verschillen.

Uitzondering hierop zijn de zogenaamde cryptocurrency. Deze werken via een gedecentraliseerd systeem waarbij niets of niemand de eigenaar is van deze munten.


Valutahandel

Naast het feit dat valuta een betaalmiddel is wordt er ook in gehandeld. Wanneer je gaat beleggen in valuta gebruik je één valuta (bijvoorbeeld de euro) om daar een andere valuta mee te kopen (bijvoorbeeld de dollar). Wanneer de valuta die je koopt vervolgens in waarde stijgt verdien je geld. Deze markt wordt in de beleggingswereld ook wel Forex genoemd.

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Start nu met Semmie

Meer dan 15.000 beleggers gingen je voor. Open online je beleggingsrekening en start al vanaf €500 met duurzaam beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening Download brochure
Start met beleggen bij Semmie