Vastgoed wordt ook wel onroerend goed genoemd. Voorbeelden van vastgoed zijn huizen, bedrijfspanden, winkels of fabrieken. Niet alleen de gebouwen vallen onder vastgoed, ook de bijbehorende grond zien we als onderdeel van vastgoed.


Beleggen in vastgoed

Beleggen in vastgoed kan op meerdere manieren. Zo kan je zelf een pand aankopen voor bijvoorbeeld verhuur. Maar je kunt ook beleggen in vastgoed via speciale beleggingsfondsen die gericht zijn op deze categorie: vastgoedfondsen. Het aankopen van panden voor verhuur is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Een reden hiervoor is dat deze manier van beleggen redelijk bestand is tegen de inflatie. Wanneer de prijzen stijgen zullen de huurprijzen meebewegen.

Op de beurs zijn er meerdere mogelijkheden om te beleggen in vastgoed. Zo kan je aandelen kopen van bedrijven die zich alleen maar bezighouden met vastgoed. Of je kunt beleggen in een vastgoedfonds: een beleggingsfonds dat bestaat uit meerdere bedrijven die zich bezighouden met vastgoed.


Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Start nu met Semmie

Meer dan 15.000 beleggers gingen je voor. Open online je beleggingsrekening en start al vanaf €500 met duurzaam beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening Download brochure
Start met beleggen bij Semmie