Vastgoed wordt ook wel onroerend goed genoemd. Voorbeelden van vastgoed zijn huizen, bedrijfspanden, winkels of fabrieken. Niet alleen de gebouwen vallen onder vastgoed, ook de bijbehorende grond zien we als onderdeel van vastgoed.


Beleggen in vastgoed

Beleggen in vastgoed kan op meerdere manieren. Zo kan je zelf een pand aankopen voor bijvoorbeeld verhuur. Maar je kunt ook beleggen in vastgoed via speciale beleggingsfondsen die gericht zijn op deze categorie: vastgoedfondsen. Het aankopen van panden voor verhuur is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Een reden hiervoor is dat deze manier van beleggen redelijk bestand is tegen de inflatie. Wanneer de prijzen stijgen zullen de huurprijzen meebewegen.

Op de beurs zijn er meerdere mogelijkheden om te beleggen in vastgoed. Zo kan je aandelen kopen van bedrijven die zich alleen maar bezighouden met vastgoed. Of je kunt beleggen in een vastgoedfonds: een beleggingsfonds dat bestaat uit meerdere bedrijven die zich bezighouden met vastgoed.


Beleggen met Semmie

Semmie maakt beleggen makkelijk

Wij regelen het beleggingsgebeuren voor je. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het?

Start nu met beleggen

Je opent in 5 minuten online een rekening. Semmie is dagelijks opzegbaar dus je zit nergens aan vast.

Basic

Vanaf €50

Alles om professioneel te beleggen


  • Duurzame beleggingsportefeuille
  • 0,7% fee per jaar (+0,24% fondskosten)
  • Automatische rebalancing
  • Dividend herinvestering
  • Dagelijks bereikbaar tot 22.00
Nu starten
Meer informatie
Premium

€25.000+

Nog meer service voor minder fee


  • Alle Basic features
  • 0,5% fee per jaar (+0,24% fondskosten)
  • Eigen contactpersoon
Nu starten
Meer informatie
Risicoloos beleggen bestaat niet.
Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Getoonde rendementen in het beeldmateriaal zijn fictief.

© Semmie 2020. Kamer van Koophandel nummer 30226925. Wij zijn te vinden op Generaal Vetterstraat 75C, 1059 BT, Amsterdam.