Vermogensgroei is een toename van het vermogen: je vermogen laten groeien door bijvoorbeeld te sparen of te beleggen. Naast vermogensgroei kun je ook kiezen voor vermogensbehoud. Hierbij bescherm je jouw vermogen om zo de waarde zoveel mogelijk te behouden.


Vermogensgroei om jouw doelen te bereiken

Vaak kies je voor vermogensgroei, omdat je een doel voor ogen hebt: een mooie reis, het kopen van een huis, eerder stoppen met werken of de studie van je kind. Ook het ervaren van financiële rust is een doel waar veel mensen naar verlangen.

Je vermogen opbouwen wordt ook eenvoudiger en leuker als je een doel voor ogen hebt. Het wordt dan makkelijker om de prioriteit te geven aan vermogensgroei, ten opzichte van het geld uitgeven aan andere zaken.


Beleggen voor vermogensgroei

Sparen is een veilige manier om je vermogen te groeien. Hiernaast beleggen kan echter interessant zijn als je meer rendement wil behalen. Beleggen kent wel altijd risico’s: je inleg kan ook minder waard worden. Bijvoorbeeld als je jouw inleg niet genoeg spreidt over verschillende beleggingen of als je jouw geld op korte termijn weer nodig hebt. Door schommelingen van de markt kunnen je beleggingen dan minder waard zijn.

Hoewel het bereiken van je doel je misschien niet snel genoeg kan gaan, heb je voor vermogensgroei vaak tijd en geduld nodig. Natuurlijk kun je meer risico nemen door in risicovollere beleggingen geld te investeren, maar vaak werkt dit averechts. Wanneer je grote verliezen kent, zal je die eerst goed moeten maken. En hoe groter het verlies, hoe meer winst je hiervoor zal moeten behalen.


Jouw vermogen laten groeien?

Heb jij ook een doel voor ogen en wil je jouw vermogen laten groeien, maar wil je er niet dagelijks mee bezig zijn? Bij Semmie open je gemakkelijk online een beleggingsrekening. Wij doen vervolgens de rest: je inleg beleggen we voor jou in beleggingsfondsen. Hier lees je meer over beleggen met Semmie.