Banken of beleggingsondernemingen mogen geen gebruik maken van de beleggingen die op jouw naam staan. Dit is vermogensscheiding. Mocht de bank of beleggingsonderneming failliet gaan, dan vallen deze beleggingen dus ook niet onder de inboedel die verdeeld wordt onder de schuldeisers.

Voor cash die op de rekening staat, geldt dit niet. Wel is dat geld – tot een maximum bedrag van €100.000 – beschermd door het Depositogarantiestelsel.


Wie controleert de banken en beleggingsondernemingen?

De regels voor vermogensscheiding staan in de Wet giraal effectenverkeer (Wge). De Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB) controleren of banken en beleggingsondernemingen zich aan de regels houden.

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Getoonde rendementen in het beeldmateriaal zijn fictief.

Investeer in jouw toekomst

Meer dan 15.000 beleggers gingen je voor. Binnen 5 minuten open je een beleggingsrekening en vanaf €500 start je al met beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening
Start met beleggen bij Semmie